Kosmologiske lektioner

Kortfattet indføring i

MARTINUS’ KOSMOLOGI

 

Lektion 57: Introduktion til:

DEN SEKSUELLE POLFORVANDLING

- den ’vågne’ og den ’sovende’ seksuelle ’pol’

(Fortsat fra Lektion 56)

 

 

 

"Mørke" og "lyse" verdensgenløsere

Imidlertid passerer individerne ikke uden videre fra spiralafs­nittets lyszone til dets mørkezone, og det er heller ikke tilfældet med passagen fra mørkezonen til lyszonen. Denne 'passa­ge' styres jo dybest set af Guddommen, som i dette øjemed betjener sig af en særligt kvalificeret form for sanse- og manifesta­tionsred­skaber, nemlig af de såkaldte "verdensgen­løsere". Som tidligere omtalt, udgør samtlige levende væsener i mikrokosmos så vel som i mellemkosmos og makrokosmos Guddommens sanseorga­ner og manifestationsredskaber, jævnfør med stof- og livsen­hedsprin­cippet. Guddommen er jo i sig selv ubegrænset eller fuldkommen i enhver hen­seende og kan som sådan ikke "vise" sig i sin egenna­tur for endelige væsener.

 

Ved begrebet "verdensgenløser" forstår Martinus et individ eller menneske, der er så langt fremskredent i udviklingen, at vedkommende i kraft af egne evner har tilegnet sig et sådant overblik over livet og en indsigt i dets love, at det er i stand til at grundlægge den moral og idealisme, som kulturen opbygges omkring. En sådan åndelig reformator eller kultur­skaber kendes almindeligvis under betegnelsen "messias" eller "frelser", men som Martinus har valgt at kalde "verdensgen­løser", hvor be­grebet "genløsning" skal forstås som "at løskøbe" eller "løse tilbage fra fangenskab". For Martinus vil det sige, at et sådant indviet væsens mission altid resulterer i et samfunds til­egnelse af en ny og mere fuldkommen åndskultur, som derved udfrier det af en forældet kulturs efterhånden snærende tradi­tioner og overtro og de mangehånde ubehagelige følger heraf.  

 

"Mørke" verdensgenløsere

Eftersom udvikling kun kan ske gennem væsenernes oplevelse af mørke så vel som af lys, vil verdensgenløserne i første halvdel af udviklingsspiralen være inspireret af det guddommelige skabeprincips mørke udstråling, hvilket medfører at de vil have til opgave at opfordre og stimulere menneskeheden i tilegnelsen af en moral og et livssyn, som befordrer de foreteelser, der netop bidrager til at skabe, opretholde og stadig forøge "mørket" og dets ubehagelige virkninger.

 

Sådanne verdensgenløsere betegner Martinus som "mørke ver­densgenløsere", og dem har menneskeheden i en fjern for­tid kendt under navn af "Lucifer", "Ahriman", "Satan", "Djæv­len", etc. Den moral og livsopfattelse, som disse mørke verdensgen­løsere etablerede og indpodede i menneskene i svundne tider, behersker i virkeligheden endnu i vore dage udviklingen og menneskeheden i langt højere grad, end tilfældet er med den moral og det kulturgrundlag, der for ikke så mange årtusinder siden blev indpodet i menneskeheden af lyse verdensgenløsere. Det kan man ifølge Martinus se af, at alle begreber, syns­punkter og holdninger, der forsvarer eller stimulerer til krig, mord, drab, slagtning, hævn, straf, "retfærdig harme", "hellig vrede", osv., jo reelt henhører under den mørke udstrålings moral.

 

Menneskeheden og skabeprincippets lyse udstråling

Men eftersom jordkloden - og med den jordmenneskeheden - er nået ind i den halvdel af spiralafsnittet, hvor den lyse udstråling fra skabeprincippet begynder at udfolde sig, vil samtlige individer også i større eller mindre grad være in­spireret eller påvirket af denne udstråling, som har til opgave at befordre en udvikling og kultur, der faktisk i enhver henseende er stik modsat det gamle og forældede kulturgrundlag. Den lyse udstråling opfattes og promoveres derfor i reglen som guddommelig, medens den mørke udstrå­ling til gengæld er ind­hyllet i mystik og derfor ofte fordømmes som direkte guds­fjendtlig og "ond".

 

Men til trods for, at menneskeheden i henhold til Martinus stort set er trådt over tærskelen til den lyse udstrålings domæne, idet jorden allerede har passeret kulminationen i den mørke udstråling, så gør resultatet eller følgerne af den sidstnævnte sig som nævnt fortsat stærkt gældende i samme menneskehed, nemlig som natur­lige bevidsthedsanlæg og evner for at praktisere den mørke moral. Derfor er de mørke verdensgenløseres mission på jorden i virkeligheden blevet totalt umulig og dermed overflødiggjort, hævder Martinus, hvilket naturligvis ikke er ensbe­tydende med, at en eller flere af deres "disciple" ikke lejlighedsvis - men altså ikke til­fældigt - kan inkarnere på jorden i forsøget på at genop­live eller styrke den "gode gamle moral og verdensor­den". Sådanne "disciple" af "mørket" kender vi fra nyere tids historie i skikkelse af en Adolf Hitler, en Josef Stalin, en Pol Pot m.fl. Karakteristisk for disse er det, at de i reglen optræder i "fåreklæder", det vil sige under foregivende af idealistisk og retfærdighedsstræbende målsæt­ning, men hvor det korrupte snart viser sig ved, at de i praksis hylder magten efter den kyniske og hensyns­løse devise: "målet helliger midlet".

 

I henhold til Martinus er menneskehedens ud­vikling i de seneste totusinde år blevet ført af lyse verdensgenløsere, hvilke han identificerer som de store åndspersonligheder, der er ophav til de førende verdensreligioner: Buddhismen, kristendommen og Islam. Det vil altså sige Siddhartha Gautama eller Buddha (ca.560-480 f.Kr.), Joshua Ben Josef eller Jesus Kristus (ca. år 7 f.Kr.-33 e.Kr.) og Muhammad ibn Abd-Allah eller blot Muhammed (ca.570-632). Graden af disse verdensgen­løseres identitet som repræsentanter for det gud­dommelige skabeprincips lyse udstråling og moral skal ses på baggrund af, i hvilket omfang de i deres visdom og lære har forkyndt betingelsesløs næstekærlighed og derved taget afstand i teori så vel som i praksis fra enhver form for udfoldelse af princippet "at dræbe" og fra de øvrige fore­teelser i skabeprin­cippets mørke udstråling.

 

Imidlertid er der for Martinus ingen tvivl om, at den form hvori de tre store verdensreligioner har formidlet de kosmiske budskaber og sandheder, efterhånden er blevet forældet i forhold til de erfaringer og den viden, og dermed den intelli­gensudvikling, som menne­skeheden generelt set især har tilegnet sig i løbet af de sidste par hundrede år. Dette kan i henhold til Martinus blandt andet ses af det betydelige fra­fald, som dog nok mest gælder for den vestlige verdens og for kristen­dommens ved­kommende. Han be­tegner derfor de tre store verdens­religio­ner, budd­hismen, kristendommen og islam, som udtryk for, hvad han kalder "den gamle verdensimpuls".

 

Tro og overtro

Lige så længe menneskene har været at betragte som netop "mennesker", både i dette ords biologiske og kosmologiske betydning, har disse været ført og vejledt af ældre brødre i udviklingen, først af mørke og siden af lyse verdensgenløsere. Men grundet på menneskenes endnu relativt primitive åndelige udviklingsstandard, har deres opfattelse af disse verdensgen­løsere undertiden antaget meget fantastiske former. I reglen er verdensgenløserne blevet mødt med mistro og især misforståelse af samtiden, men efterhånden som deres guddommelige mission slog rod og blev etableret og institueret, slog op­fattelsen af dem over i en så urokkelig tro på og uforbeholden anerken­delse af dem, at de endte med ligefrem at blive dyrket og tilbedt som rene gud­domme.

 

Efterhånden som tiden gik, opstod der forskellige myter, sagn og legender omkring de pågældende personligheder, således at troen på dem snart blev forvandlet til ren overtro. Denne tilbedelse og dyrkelse af åndspersonligheder, der i virkelig­heden blot var ældre brødre i udviklingen, i stedet for af den virkelige Guddom, blev efterhånden en af de pågældende sam­funds største hindringer for videre ånds- og kulturudvikling, et forhold, der til en vis grad også gør sig gældende inden for verdensreligionerne i vore dage.

 

I henhold til Martinus er der imidlertid i vor tid påbegyndt en ny lys udstråling fra det guddommelige skabeprincip, som primært har til formål og opgave, på grundlag af kosmisk viden, hvilket vil sige en indsigt i dé åndelige faktorer og lovmæssigheder, der styrer de levende væsener og dermed livet, at vejlede den del af menne­skeheden, som er vokset ud over troens domæne og dermed ikke længere kan modtage inspiration og vejledning gennem den guddommelige suggestion, der i vid udstrækning hidtil har ført menneskeheden i dens åndelige liv og udvikling. Den ny ud­stråling tilsigter at åbne uhildede og fordomsfrie menneskers øjne for, at dagliglivet her og nu i virkeligheden er Gud­dommens egen "tale" til de levende væsener om, at tilværelsen i sig selv er det største eventyr, der eksisterer. Den tilsigter med andre ord at fremme menneskers evne til at kunne få religi­øs inspiration og 'næring' gennem hverdagens små og store hændel­ser eller fra virkeligheden selv, og ikke gennem andre menneskers formidling og omtale af den. 

 

Den ny verdensimpuls

Den ny lyse udstråling fra skabeprincippet betegner Martinus som "den ny verdensimpuls, og den er ifølge hans oplysninger begyndt at stråle ind over jordens åndelige klima omkring vort århundredes begyndelse. Den ligger bl.a. til grund for de store økonomiske, sociale, kulturelle, samfundsmæssige, politiske forandringer og ikke mindst de ændrede indbyrdes menneskelige relationer, der har fundet sted og fortsat finder sted her i det tyvende århundrede, og som ifølge til Martinus i øvrigt vil fortsætte endnu et stykke ud i fremtiden. Der er dog ikke kun tale om behagelige virkninger af den ny verdensimpuls' indflydelse, men i en overgangsperiode i nok så høj grad om virkninger af endog særdeles ubehagelig eller ligefrem smertelig karakter. Blandt disse sidste nævner Marti­nus f.eks. vor tids store politiske om­væltninger eller revolu­tioner, seksuelle abnormiteter, ulykke­lige ægteskaber, forskellige former for misbrug, f.eks. alkohol og narkotika, sindssygdomme mm. Foreteelser, som Martinus betegner som naturlige og uundgåelige reaktioner, der nødven­digvis må forekomme, hvor den ny verdensimpuls kolliderer med gamle holdninger og opfattelser af tilværelsen.

 

Men specielt vigtigt er det nok, at den ny verdensimpuls ifølge Martinus i særlig grad ligger til grund for hans eget virke og livs­værk, som han hævder udgør en direkte forlængelse af Jesu genløservirksomhed og lære, af hvilken grund det derfor har fået samlebetegnelsen "Det Tredie Testamente".

Det er i øvrigt Martinus' opfattelse, at hans værk vil komme til at danne inspirationsgrundlag og åndelig vejledning for stadig større dele af menneskeheden i løbet af de næste tre tusinde år. Til den tid vil det rigtige menneskerige være så etableret her på jorden, at al videre åndelig og religiøs vejledning af menneskene vil være totalt overflødiggjort, idet disse hver især da har gennemgået den store fødsel og er blevet kosmisk bevid­ste, hvilket vil sige, at de herefter selv ejer erkendelsen af deres egen udødelighed og organiske samhørighed og identitet med den guddommelige Fader-Moder. Som en følge heraf, vil væsenerne derfor selv være i stand til at hente den fornødne religiøse in­spiration og næring gennem dagligli­vets fænomener og små og store hændelser.

 

De dybere årsager til alt dette, skal i henhold til Martinus i virkeligheden søges i den altdominerende polforvandlingspro­ces, som vi allerede har fået et første indblik i via de foregående kapitler her i bogen. Det er polkonstellatio­nen hos menneskene, der er hovedansvarlig for disses forskellige former for bevidsthedskategorier, og følgelig for forholdet til den gud­domme­lige suggestion og dermed til den gamle verdensim­puls, lige som de to seksuelle polers indbyrdes forhold ligger til grund for menneskehedens modtagelighed - eller eventuelt ikke-modta­gelig­hed - for den ny verdensimpuls. Det er også forvandlingen eller ændringen af polforholdet, der er bestemmende for det levende væsens udvikling fra dyr til menneske, og endelig er denne forvand­lingsproces i sine senere overgangsstadier ansvarlig for fore­komsten af normale så vel som unorma­le og afsporede seksu­elle orienterin­ger og adfærd. 

 

Menneskeheden og den ny verdensimpuls

Som vi ovenfor er blevet gjort bekendt med, så manifesterer det guddommelige skabeprincip sig blandt andet i form af religioner, kulturer og verdensopfattelser af enhver art, som ofte gennem årtusinder inspirerer og besjæler de menneskesamfund, hvori de er opstået og udviklet, og til de samfund, de er blevet viderebragt til. Først efter så langt et tidsrum er behovet for en ny udstråling af skabe­prin­cippet blevet aktuel og påkrævet, for at Gud kan bringe menneskene og deres samfund videre i kulturel henseende, hvorfor en sådan ny udløsning af skabeprincippet også finder sted. Det betyder, at denne udløsning kun fore­kommer periodisk eller rytmisk, og af samme grund betegnes hver sådan rytmisk udstråling som en impuls. Disse impulser kalder Martinus for "kosmiske verdensimpulser", og en sådan er som nævnt i vor tid på ny ved at sende sine åndelige kræfter eller energier ind gennem jordklodens bevidsthed, hvilket i praksis vil sige ind gennem menneskeheden.

 

Imidlertid gør den guddommelige suggestion og den gamle verdensimpuls i form af hinduisme-buddhisme, jødedom-kristendom og Islam sig fortsat så stærkt gældende hos store dele af menneskeheden, at det langt fra er alle mennesker, der har behov for eller er i stand til at modtage den ny verdensimpuls, hverken med hensyn til dens nye materielle ideer om ændrede kapital-, ejendoms- og samfundsforhold, eller dens nye religiø­se ideer og forestil­linger, sådan som disse især er manife­steret i form af Marti­nus' livsværk, herunder især Livets Bog 1-7 og symbolværket Det evige Verdens­billede 1-(foreløbig) 5.

 

I den sammenhæng pointerer Martinus, at et individs modtage­lighed eller ikke-modtagelighed for højere kræfter, ideer og forestillinger om tilværelsen eller for en ny åndskultur, som der i virkeligheden her er tale om, ikke er noget individet kan afgøre eller bestemme med sin vilje. Det er de bag viljen eksisterende bevidsthedskræfter og den åndelige kvali­tet, dvs. dets samlede oplevelser, erfaringer, anlæg, vaner og tilbøjeligheder, som netop er forskellige fra individ til individ, der er de egentlige bestemmende kræfter bag viljen, og som derfor afgør individets holdning og modtagelighed for eller imod en ny åndskultur.

 

Et individs holdning til åndelige og moralsk-etiske emner og problemer, er ifølge Martinus altså et spørgsmål om sjælelige anlæg, hvilket i virkeligheden vil sige om udvikling. Men da man almindeligvis ofte tror og mener, at menneskers holdning til tilværelsen kun er et spørgsmål om vilje, kommer man derfor ikke sjældent til at dømme om og føle sympati for eller imod hinandens holdninger, meninger og livsanskuelser på et fejl­agtigt grund­lag. Udviklingsbestemte lovmæssigheder betinger, at nogle væsener er så meget forud for og andre så fjernt bagefter hinanden i åndelig-moralsk henseende, at man ikke vil kunne have samme tro og moralsk-etiske forskrifter for, hvordan tilværelsen er indrettet og bør leves.

 

© 2014 Harry Rasmussen.

 

(Fortsættes)

Lektion 58: Introduktion til:

DEN SEKSUELLE POLFORVANDLING